Elokuvasta googleen, googlesta kirjaan, kirjasta kirjoittamiseen

Niin meidän aikuisten kuin lastenkin elämä on täynnä digiä. Vaikka onkin tutkittu, että paperilta luettu ja käsin kirjoitettu integroituu paremmin muistimme sopukoihin kuin digitaalisten versioiden pohjalta, voimme kuitenkin hyödyntää kaikkia mahdollisuuksia lukemisen ja kirjoittamisen oppimiseen ja innostuksen nostattamiseen! 

Usein lapsilla on ajoittain intohimoisiakin mielenkiinnon kohteita: sarjoja, hahmoja, elokuvia, bändejä… Jos me aikuiset onnistumme otollisella ajalla tarjoilemaan innostavia virikkeitä, on mahdollista, että lapsi innostuu myös aiheeseen liittyvästä kirjallisuudesta ja jopa kirjoittamaan jatkotarinaa itse. Joskus uuden kirjan tarina tempaa niin mukaansa, että se onkin luettu takapenkillä jo kauppamatkalta kotiin ajellessa.

Usein vahva kiinnostus jostakin aihealueesta, vaikkapa supersankarihahmoista tai elokuvasta lähtevä innostus, voi johtaa aiheen googlailuun ja lisätiedon etsintään. Tiedonhankinta on yksi monilukutaitojen tärkeä osa-alue, ja sitä on viisasta opetella aikuisen tuella. On tärkeää pohtia, mistä löytyy luotettavaa tietoa ja kuinka erottaa luotettava tieto vähemmän uskottavasta informaatiosta. Tiedonetsintä johtaa helposti myös kirjastokäyntiin aiheen ympäriltä löytyvän kirjallisuuden löytämiseksi. 

Ja jos mahdollisuus annetaan, voi aikuisen läppärillä kirjoittaminen olla innostava lisäelämys. Silloin supermänit ja bätmänit saattavat päästä aivan uusiin sfääreihin pikkukirjoittajien tarinoissa!               

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *